Anasayfa » Archives » DİSK Basın-İş: Gazetecileri gözaltına almak sandıklara müdahaledir

DİSK Basın-İş: Gazetecileri gözaltına almak sandıklara müdahaledir

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Basın Yayın ve Matbaa İşçileri Sendikası (DİSK Basın-İş), son günlerde gazetecilerin gözaltına alınması ve tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

DİSK Basın-İş Yönetim Kurulu Üyesi Candan Yıldız’ın okuduğu basın açıklamasında “Seçime giderken gazetecilere yapılan bu operasyonların habere, seçim güvenliğine ve doğrudan seçime bir müdahale olduğunu düşünüyoruz. Tutuklanan gazeteci arkadaşlarımızın bulunduğu yerlerde haber yapma ve seçim güvenliği konusunda endişemiz daha da artmaktadır” denildi.

Açıklamada siyasi partilere de çağrı yapan DİSK Basın-İş Yönetim Kurulu Üyesi Candan Yıldız “Gazetecilerle ilgili geçmişteki yargılamalar ya yok sayılsın ya da yeniden gerçekten bağımsız mahkemelerde yargılansınlar.

Basın ve ifade özgürlüğünü sınırlandıran tüm yasalar ya lağvedilsin ya yeniden yapılsın” dedi.

Öte yandan DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren de, iktidarın halkın tüm kesimlerini tehdit ettiğie dikkat çekerek, “Seçime nasıl gittiğimiz belli. İktidar yetkilileri tüm halkı tehdit ediyor. Demokratik bir ülke değiliz, demokratik bir ortamda seçime gitmiyoruz ama bunu değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni Yaşam’dan Hüseyin Kalkan da, “Bu Kürt halkının seçme ve seçilme hakkına müdahaledir. Bir operasyon bitmeden bir başkası başlıyor. Dün 42 gazeteci tutukluydu. Bugün sona erene kadar kaç gazetecinin tutuklanacağını bilmiyoruz. AKP ve MHP’nin kaldırdığı her taş ayaklarına düşmektedir. Bu operasyonlar da sonuç vermeyecektir” değerlendirmesi yaptı.