Belçikalı Centrale Générale FGTB Sendikası’ndan Ekol Ofset işçilerine destek mesajı

Belçikalı Centrale Générale FGTB Sendikası’ndan Ekol Ofset işçilerine destek mesajı

Belçika’da matbaa işkolunda örgütlü Centrale Générale FGTB Sendikası, Belçikalı Van de Velde Ambalajlama Grubu’nun Türkiye ortağı olan Ekol Ofset’te sendikal faaliyetleri sebebiyle işten çıkarılan DİSK Basın-İş üyesi Ekol Ofset işçilerine dayanışma mesajı gönderdi. Centrale Générale FGTB Sendikası İngilizce, Fransızca ve Felemenkçe dillerinde gönderdiği mesajda Van de Velde Ambalajlama Grubu yönetimini, bu durumu derhal düzeltmeye, endişeleri ve şikayetleri ele almak üzere DİSK Basın-İş ile yapıcı bir diyaloğa girmeye çağırdı.

Belçikalı Van de Velde Ambalajlama Grubu’nun Türkiye ortağı olan Ekol Ofset’teki sendikal faaliyetler sonucu biri DİSK Basın-İş’in iş yeri temsilcisi olmak üzere 6 sendika üyesi işten atıldı, 4 işçi ise kendi iradesi dışında yıllık izne çıkarıldı.

Burger King, Coca-Cola, KFC, Mc Donald’s, Nestlé ve Popeyes gibi dünya çapında şirketlere üretim yapan Ekol Ofset’te ¨küçülme¨ bahanesiyle işten çıkarılan DİSK Basın-İş üyesi işçilere Belçika’da matbaa işkolunda örgütlü Centrale Générale FGTB Sendikası’ndan destek mesajı geldi. ¨Yönetim tarafından gerçekleştirilen ve işçilerin ve sendika temsilcilerinin haklarını zedeleyen eylemleri şiddetle kınıyoruz ¨ ifadelerinin yer aldığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

‘İŞÇİLER ARASINDAKİ DAYANIŞMA SINIRLARI AŞAR’

Belçika Centrale Générale FGTB Sendikası adına, DİSK Basın-İş üyelerinin Van de Velde Packaging yerel yönetimi tarafından işten çıkarılmasıyla ilgili son gelişmeler karşısında sizinle en derin dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz.

Yönetim tarafından gerçekleştirilen ve işçilerin ve sendika temsilcilerinin haklarını zedeleyen eylemleri şiddetle kınıyoruz. Tüm çalışanların misilleme korkusu olmadan görevlerini yerine getirebilmeleri, haklarına saygı gösterilmesi ve korunması zorunludur.

Haksız yere işten çıkarılan meslektaşımız için adil muamele ve adalet talebinde kararlılıkla yanınızdayız. Yönetimin bu tür eylemleri sadece bireysel işçilerin geçim kaynaklarını tehdit etmekle kalmamakta, aynı zamanda işçilerin kolektif gücünü de zayıflatmaktadır.

Van de Velde Packaging yönetimini bu durumu derhal düzeltmeye, endişeleri ve şikayetleri ele almak üzere DİSK Basın-İş ile yapıcı bir diyaloğa girmeye çağırıyoruz.

Lütfen bu mücadelede yalnız olmadığınızı bilin. İşçiler arasındaki dayanışma sınırları aşar ve biz elimizden gelen her şekilde size destek olmak için buradayız.